Aantal woninginbraken in Bloemendaal daalt aanzienlijk

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Bloemendaal

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Bloemendaal was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 9 keer raak, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Bloemendaal is dit jaar aanzienlijk gedaald. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 9 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Noord-Hollandse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 13, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Noord-Holland noteerde een daling van 25,2 procent tot 2337. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 3124. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Bloemendaal of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Bloemendaal en provincie Noord-Holland, in het dossier Woninginbraken.