Krommenie - Politie verricht aanhoudingen na gewelddadige straatroven in Krommenie

19 mei 2018 06:01
Bron: Politie.nl

De politie heeft de afgelopen dagen drie jongens, een 16-jarige en 17-jarige uit Krommenie en een 17-jarige uit Wormerveer, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij twee gewelddadige berovingen in Krommenie. De jongens zouden in de nacht van donderdag op vrijdag en in de nacht van vrijdag op zaterdag vier personen hebben beroofd en mishandeld.

Beroving en mishandeling vrijdag
Op vrijdagochtend rond 02.00 uur fietsen twee vrienden, een 20-jarige vrouw uit Krommenie en een 22-jarige man uit Assendelft, over de Serooskestraat toen de Assendelver plots door drie jongens van zijn fiets werd getrapt. De man werd daarna door twee van de drie jongens geschopt en geslagen. Zijn telefoon en fiets werden van hem afgenomen. De vrouw werd vervolgens belaagd door de derde jongen en werd hard in het gezicht geslagen. De jonge straatrover ontfutselde de telefoon van de jongedame die daarna nog twee klappen moest incasseren. Hierna vluchtte het drietal na hun laffe daad in de richting van het Rosaruimplein en werd na een uitgebreide zoekslag door de politie niet meer gevonden.
Beroving en mishandeling zaterdag
In de nacht van vrijdag op zaterdag liepen een 17-jarig meisje uit Assendelft en een 17-jarige jongen uit Ooltgensplaat omstreeks 03.20 uur over de Heiligeweg. Het jonge stel werd vanuit het niets door twee jongens belaagd waarbij de jongedame door één van de jongens in het gezicht werd geslagen. De belagers eisten daarna de telefoon en geld. Uiteindelijk besloten de jongens er zonder buit vandoor te gaan. Eén van hen gaf het meisje echter nog wel een harde klap in het gezicht.
Aanhoudingen
De politie werd direct gealarmeerd nadat de jonge daders zich uit de voeten hadden gemaakt. Agenten maakten een zoekslag in de omgeving. Dit resulteerde in de aanhouding van een 16-jarige jongen uit Krommenie en een 17-jarige jongen uit Wormerveer.
Enkele dagen later meldde het vrouwelijke slachtoffer van de beroving op vrijdag zich op het politiebureau. Zij wist de agenten te vertellen wie haar belager was. Dit bleek de 17-jarige jongen uit Wormerveer die op zaterdag het jonge stel had belaagd en mishandeld. Bij nader politieonderzoek, bleek dat ook de 16-jarige jongen uit Krommenie hierbij betrokken was. Vrij snel kwam de politie ook tot de derde verdachte van deze laffe daad. De 17-jarige jongen uit Krommenie werd donderdag door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Teamchef van het basisteam Zaanstad Sherwin Tjin-Asjoe is tevreden met de aanhoudingen; “Het geeft natuurlijk altijd voldoening als de politie aanhoudingen weet te verrichten. Ik ben trots op de voortvarendheid waarmee onze mensen deze zaak hebben opgepakt. Dat is in dit geval niet anders. Het is alleen wel schrijnend om te zien dat jongeren betrokken zijn bij dergelijke geweldsincidenten.”