Monnickendam - Hard- en softdrugs op woonboot Monnickendam

8 oktober 2016 17:18
Bron: Politie.nl

Na een melding van jeugdoverlast rond de Jachthaven in Monnickendam roken agenten daar in de omgeving een flinke henneplucht.

De jeugd werd niet aangetroffen; maar de politie ging wel op nader onderzoek uit. De henneplucht kwam van een woonboot af en de agenten besloten aan te kloppen. De deur werd open gedaan door een 41-jarige man uit Italië. Direct was een sterkte hennepgeur te ruiken.

Na een gesprek met de man werd een pot met daarin hasjblokken overhandigd. Ondanks de in beslag genomen drugs bleef er een flinke henneplucht uit de woonboot komen. Agenten hadden het vermoeden dat er nog veel meer drugs aanwezig was. Daarop is besloten de woonboot verder te onderzoeken.

 

Op de boot werd een aanzienlijke hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen. Onder meer Xtc-pillen, amfetaminepasta en henneptoppen. Ook is er een stroomstootwapen aangetroffen.

 

Twee andere mannen op de boot, een 44-jarige man uit Italië en een 39-jarige man uit Oostenrijk, zijn aangehouden. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie stelt een onderzoek in naar de mannen en de herkomst van de drugs.

 

2016225046