Opsporing Verzocht: podcast bij cold case in Nederland

Foto: politie.nl

15 oktober 2019 15:00
Bron: Politie.nl

In een poging om de moord op een onbekende man in 1991 in Naarden alsnog op te lossen gaat de politie podcasting gebruiken. In drie afleveringen blikken agenten, rechercheurs en leden van het coldcaseteam terug op deze zaak. Tegelijk met de podcasts brengt Opsporing Verzocht nieuwe feiten.

In de ochtend van vrijdag 9 augustus 1991 werd langs de A1 bij Naarden, vlakbij een boomkwekerij, het lichaam van een man gevonden. De identiteit van de man is altijd onbekend gebleven. Een foto kon niet worden verspreid omdat het lichaam al in staat van ontbinding was. In de podcastserie praten leden van het toenmalige rechercheteam over hoe het lichaam destijds werd gevonden, welke sporen zij aantroffen en hoe zij de identiteit van de man probeerden te achterhalen. Ook het huidige coldcaseteam komt aan het woord over nieuwe ontwikkelingen in deze zaak. Zo blijkt uit onderzoek van het NFI dat het slachtoffer ouder moet zijn geweest dan destijds werd gedacht.

Andere zaken in de uitzending:

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 15 oktober om 20.35 uur uitgezonden op NPO 1. De herhaling is op woensdag 16 oktober om 12.00 uur op NPO 2.