Nieuw-Vennep - Burgemeester opent 3D-aangifteloket in Nieuw-Vennep

2 mei 2016 17:45
Bron: Politie.nl

Op maandag 2 mei opende burgemeester Weterings het 3D-aangifteloket in het politiebureau Nieuw-Vennep. Dit aangifteloket bevindt zich aan de Eugenie Previnaireweg 63A. Hiermee breidt de politie haar aangiftemogelijkheden voor de gemeente uit. De burgemeester opende met een aangifte van de diefstal van zijn fiets.

Extra service
Het 3D-aangifteloket is 7 dagen in de week van 9:00 uur tot 22:00 uur op afspraak beschikbaar om aangifte te doen. Burgemeester Weterings is blij met deze voorziening. “Hierdoor worden de tijden om aangifte te doen aanzienlijk verruimd. Met de komst van het 3D-aangifteloket op deze locatie kunnen inwoners van gemeente Haarlemmermeer sneller en dicht bij huis aangifte doen. Daarbij blijft de lokale politie in Nieuw-Vennep en omstreken zichtbaar en altijd bereikbaar.”

Aangifte op afspraak
De meeste contacten met de politie verlopen tegenwoordig telefonisch en via het internet. Aangiften worden steeds vaker telefonisch, via internet of bij de burger thuis opgenomen. Het 3D-aangifteloket is een nieuwe mogelijkheid om aangifte te doen. Er kan gebeld worden met 0900-8844 om een afspraak te maken. Samen met de politiemedewerker bepaalt de aangever welke locatie, datum en tijd het beste uitkomt. Meer informatie over het doen van aangifte vindt u op www.politie.nl.

Ervaring
Uit de ervaringen van de bestaande loketten in bv. Wognum, Uitgeest en Anna Paulowna is gebleken dat inwoners enthousiast zijn over deze manier van aangifte doen. Met een vooraf gemaakte afspraak meldt de aangever zich via de intercom. De deur wordt automatisch geopend, en via een groot beeldscherm heet de agent de aangever welkom. Het aangiftegesprek wordt als zeer persoonlijk ervaren.

Link naar filmpje. 3D-aangifteloket YouTube. 15 april 2014 -> Filmpje 

Noord-Holland Kennemerland Nieuw-Vennep

  • 63428ebc4abd985f644d17a414146e7d