Inbrekers lijken De Koog over te slaan dit jaar

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 De Koog

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In De Koog is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar echter nog geen enkele keer gebeurd, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in De Koog is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie nog geen enkele inbraak of -poging geregistreerd in de Noord-Hollandse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er ook 0, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Noord-Holland staat de teller op 2337. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 3124, wat neerkomt op een daling van 25,2 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Hoewel inbrekers De Koog dus links lijken te laten liggen, wordt er op andere plekken wel degelijk ingebroken. Benieuwd waar? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats De Koog en provincie Noord-Holland, in het dossier Woninginbraken.