Vier Polen omgekomen in auto in water Obdam

Foto: ANP

10 februari 2019 17:53
Bron: ANP

In het Noord-Hollandse Obdam zijn vier Polen omgekomen toen de auto waarin ze zaten op de Berkmeerdijk te water raakte. De slachtoffers zijn een 48-jarige vrouw en drie mannen, twee van 21 en een van 20 jaar. Ze werkten bij een bedrijf in Obdam en verbleven op een camping in het dorp Zijdewind in de buurt, maar kwamen daar vrijdagavond niet aan. ,,Alles wijst op een noodlottig ongeval'', aldus de politie.

Het viertal werd zaterdag als vermist opgegeven. De politie is daarna overdag en 's nachts alle mogelijke routes langsgegaan om de auto en inzittenden te vinden. Agenten vonden de wagen uiteindelijk zondag aan het begin van de middag in het water.

Hoe lang de auto met de slachtoffers al in het water lag, is onduidelijk. Duikers van de politie hebben nog gezocht naar mogelijke andere slachtoffers maar die zijn niet gevonden.

De politie doet onderzoek naar de omstandigheden waaronder de auto in het water is beland. Op de Berkmeerdijk in Obdam zijn vaker auto's te water geraakt, waarbij inzittenden verdronken.

Laatste update: 28 februari 2019 09:20