Inbrekers slaan even vaak toe in Wieringerwaard als vorig jaar

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Wieringerwaard

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Wieringerwaard is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar 3 keer gebeurd, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Wieringerwaard is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 3 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Noord-Hollandse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er tevens 0, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Noord-Holland noteerde een daling van 25,2 procent tot 2337. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 3124. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Wieringerwaard of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Wieringerwaard en provincie Noord-Holland, in het dossier Woninginbraken.