Babbeltrucs in Opsporing Verzocht in Nederland

6 december 2022 15:30
Bron: Politie.nl

Er is de afgelopen maand in de provincie Noord-Holland een aantal oplichters actief. Zij doen zich voor als politiemensen om zo het vertrouwen te winnen van hun vaak al wat oudere slachtoffers. In de uitzending van Opsporing Verzocht wordt gewaarschuwd voor deze vorm van oplichting.

In eerste instantie worden de bewoners gebeld met de mededeling dat er een onderzoek is ingesteld naar bezittingen van de slachtoffers. Vervolgens komen de personen die zich voordoen als politieagent langs om deze bezittingen mee te nemen. In zeker vier gevallen werden bij een huisbezoek kostbare bezittingen gestolen. Dat laatste gebeurde in Purmerend, Monnickendam en Landsmeer. Opvallend is dat de signalementen van de daders uiteenlopen. Mede daardoor lijkt het er sterk op dat een georganiseerde bende achter de misleiding en diefstallen zit.

Andere zaken:Den Haag, Zeeland-West-Brabant; identiteitvraagstelling verdachte geweldsdelicPurmerend, Volendam: oplichting door nepagentenRotterdam; dodelijk schietincident TiendpleinMade; overval casinoDeurne; brandstichting sporthalNijmegen; ontsnapping Sherwin Windster uit PompekliniekSpijkernisse, Krimpen aan den Ijssel; beschietingen woningUdenhout, Oosterwijk, Kaatsheuvel, bankpasfraudeBorne, Culemborg, Goor, bankpasfraudeAlmere, schietincidentDordrecht; dood Johnny HendriquesSchijndel; mishandelingUitzending

Opsporing Verzocht wordt om 20:35 uur uitgezonden op NPO2. Woensdag 7 december wordt de uitzending herhaald om 13:20 uur op NPO1.