Stein - 20 en 21 juni: Mobile Media Lab naar Stein

1 juni 2015 13:45
Bron: Politie.nl

Vanuit de politie wordt heel wat gecommuniceerd. Doen we dat goed of kan het beter? Met die vraag is het Mobile Media Lab van de politie al een tijdje op weg in Nederland. In deze aangepaste truck met oplegger kunnen inwoners feedback op onze communicatiemiddelen geven. 20 en 21 juni komt de truck weer naar Limburg tijdens de triatlon in Stein. Eerder dit jaar stond de truck al in Weert.

Wat vindt u van het gebruik van social media door de politie? Of de Politie app? En onze inbraakpreventiefolders of voorlichtingsfilms? Om een antwoord te krijgen op al deze vragen, en meer, werd een politiewervingstruck die niet meer in gebruik was, aangepast tot het Mobile Media Lab (MML).

In dit rondtrekkende lab worden onder meer politie-collega’s, wijkbewoners, ondernemers en scholieren betrokken bij de doorontwikkeling van onze communicatie. Het doel is uiteraard deze waar nodig te verbeteren. Tot voor kort stelde de politie onderzoek panels samen voor onderzoek op centrale locaties. Er kwamen dan zelden mensen uit bijvoorbeeld het noorden of zuiden van het land. Nu komt de politie dus naar u toe.

Communicatie naar burgers
De reden waarom de politie naar u toe komt is dat de mogelijkheden van communicatie tussen u en de politie, veranderen. En de vraag is of wij het wel goed doen. Door naar u toe te komen en u de mogelijkheid te geven om deze vraag te beantwoorden kan de relatie tussen burgers en politie verbeteren. Die relatie tussen u en uw politie is van belang in onze veranderende maatschappij.

MML naar Stein tijdens triatlon
Op 20 en 21 juni 2015, tijdens de triatlon van Stein, staat het MML op het evenemententerrein naast het gemeentehuis. U heeft dan de mogelijkheid om met onder andere de wijkagenten van Stein van gedachten te wisselen over de manier waarop u met de politie en zij met u communiceren. De onderwerpen die naast het onderzoek naar communicatiemogelijkheden afwisselend aan bod komen zijn:


Politie.nl / politie-app

Facebook

Burgernet

WoninginbrakenAanmelden voor bezoek MML
In het hele land blijkt dat er veel interesse is om op deze wijze met elkaar van gedachten te wisselen. Wij verwachten dan ook dat dit in Stein het geval is. Om teleurstelling en wachtrijen te voorkomen adviseren wij u om u aan te melden op het volgende e-mailadres:[email protected]waarbij u uw voorkeur voor één van de onderwerpen kunt aangeven. Een definitief programma volgt binnenkort.