Almelo - Politie waarschuwt voor beroving na chat-contact

1 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie waarschuwt voor berovingen nadat er contact is geweest via een dating-app.

Onlangs heeft de politie meerdere aangiftes opgenomen van berovingen in Almelo. Het bleek dat de slachtoffers via de dating-app Randochat contact hadden gehad met een profiel met de naam Kimberly. Randochat is een app waarmee anoniem contact kan worden gelegd met andere gebruikers van de app. 
Werkwijze
De berovers gaan als volgt te werk: Onder de naam Kimberley wordt er contact gezocht met mannen. Tijdens het chatcontact wordt er een afspraak gemaakt in Almelo. Als de persoon waarmee de afspraak is gemaakt op de afspraak verschijnt, dan wordt deze persoon berooft.
Onderzoek
De politie onderzoekt op dit moment meerdere berovingen waarbij van deze methode gebruik is gemaakt. De politie vermoedt echter dat er meer mannen zijn die op deze manier slachtoffer van deze methode zijn geworden. Mogelijk komen die slachtoffers uit heel het land. De politie roept eventuele slachtoffers op om zich te melden. Dit kan met meldformulier onderaan dit bericht.

 
Waarschuwing
De politie waarschuwt mensen om geen contact te zoeken via de app Randochat met iemand met de naam Kimberley uit Almelo. Maak zeker geen afspraken met deze persoon. U loopt de kans om beroofd te worden.