Schagen - 25 bekeuringen bij verkeerscontrole Schagen

21 februari 2019 14:53
Bron: Politie.nl

Donderdag heeft de politie in samenwerking met de Belastingdienst en Landelijke Eenheid een verkeerscontrole gehouden op de Zuiderweg en Julianalaan in Schagen.

Vanaf 08.00 uur tot en met 12.00 uur heeft de politie ruim 25 bekeuringen uitgeschreven. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het rijden onder invloed van drugs, rijden met mobiele telefoon, verlopen APK-keuring, het niet dragen van een gordel en verschillende technische gebreken. Ook heeft de Belastingdienst een voertuig in beslag genomen, bestuurder van het voertuig heeft een schuld openstaan bij de Belastingdienst.
Politie in het verkeer
De politie heeft in Nederland tien regionale eenheden en een landelijke eenheid die verantwoordelijk zijn voor verkeershandhaving en infrastructuur. Specifieke afdelingen die zich uitsluitend bezighouden met controle van het verkeer op de autosnelwegen zijn er sinds de nationalisering niet meer.
Wat doet de politie aan verkeershandhaving?
De politie zorgt ervoor dat het veilig is op de Nederlandse wegen. Zij controleert onder meer op:

alcohol- en drugsgebruik;
gevaarlijk verkeersgedrag, bijvoorbeeld overtreden van de maximale snelheid, niet handsfree telefoneren, negeren van een verkeerslicht dat op rood staat

Daarnaast houdt de politie zich bezig met:

de behandeling en onderzoek bij verkeersongevallen en verkeersincidenten;
daadwerkelijke handhaving op verkeersregels en overtreding daarvan;
advisering rondom verkeersmaatregelen.