Politie zoekt getuigen straatroof in Velserbroek

16 mei 2019 11:18
Bron: Politie.nl

Een 17-jarige jongen uit Velserbroek is woensdagavond het slachtoffer geworden van een straatroof. Het slachtoffer werd rond 22.25 uur op de Velserbroekse Dreef beroofd van zijn zwarte scooter.

De jongen had ’s avonds gewerkt in IJmuiden en reed op zijn scooter richting huis. Op de rotonde in Santpoort-Noord, sloeg de jongen af in de richting van de Velserbroek toen hij een witte scooter met gedoofde lichten zag rijden. Op deze scooter zaten twee voor hem onbekende jongens. De scooter kwam naast het slachtoffer rijden en hij zag dat de bijrijder van de scooter een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op hem richtte. De bijrijder gaf aan dat de jongen af moest stappen. Toen hij afstapte, ging de jongen op de scooter zitten en zei dat hij alleen een stukje wilde rijden. De bijrijder keerde de scooter om en reed weg in de richting van Driehuis. De bestuurder van de andere scooter volgde hem. Het slachtoffer rende vervolgens naar hem vriend van hem die in de buurt woont en daar werd de politie gealarmeerd. Een zoekslag in de omgeving leverde niets op.

Signalementen

Het slachtoffer kon zijn belagers als volgt omschrijven.

Bijrijder;

-Licht getint uiterlijk;
-Rond de 17 jaar oud;
-Ongeveer 1,75 meter lang;
-Droeg een zwarte jas/vest met capuchon en een donkere broek.

Bestuurder;

-Blank uiterlijk;
-Rond de 18 jaar oud;
-Kort licht haar;
-Tussen de 1,80 en 1,90 meter lang;
-Normaal postuur.

Getuigen

De politie heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

2019092099