Vrouw slachtoffer van poging woningoverval

18 april 2019 08:46
Bron: Politie.nl

Een 65-jarige vrouw uit Volendam werd donderdag het slachtoffer van een poging woningoverval. Dit gebeurde rond 0.00 uur in een woning aan de Boegstraat.

De bewoonster hoorde dat er geklopt werd op het raam aan de voorzijde en kon niet zien wie voor de deur stond. Ze besloot de voordeur te openen en werd toen direct weggeduwd door een persoon. Het slachtoffer probeerde de deur dicht te doen en begon heel hard te schreeuwen. Toen zag de Volendamse ook dat er twee personen waren die waarschijnlijk zo schrokken en wegrenden in de richting van de Roerstraat. De personen konden niet doordringen tot de woning. Het slachtoffer liep wat kleine verwondingen op en kon vertellen dat de twee in het zwart gekleed waren, petjes op hadden en gezicht bedekkende kleding droegen, één rond de 1,72 meter is en de ander iets langer, dat het tweetal een normaal postuur heeft en één mogelijk een zwarte tas bij zich had.

Getuigen gezocht

De politie doet onderzoek naar deze woningoverval en is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben rond 0.00 uur aan de Boegstraat of omgeving dat met deze overval te maken kan hebben. Wellicht hebben mensen ook de twee weg zien rennen. Hebt u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

2019072923