Weesp - Straatroof in Bureau NH

22 november 2016 16:31
Bron: Politie.nl

Woensdag 23 november besteed het regionale opsporingsprogramma Bureau NH op RTVNH aandacht aan een straatroof van zaterdag 15 oktober jl. Die zaterdagmiddag werden drie vrienden van hun geld beroofd.

Rond 13.15 uur hadden de drie jongens uit Hengelo afgesproken met een aantal personen om iets te kopen. Toen ze op de afgesproken plek waren, een steeg tegenover het station Weesp, weigerden de slachtoffers de koop door te laten gaan. Dit omdat hetgeen dat ze wilde kopen niet voldeed aan de vooraf gestelde afspraken. De verdachten grepen vervolgens twee van de vrienden vast en werkten die naar de grond, de ander werd bedreigd met een mes. Met het geld van de slachtoffers, bijna 1000 euro, gingen de verdachten ervandoor in de richting van de Dichtershof.
Signalementen:

De eerste verdachte heeft een licht getinte huidskleur, is tussen de 20 en 30 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang met een normaal postuur. Hij heeft kort opgeschoren zwart haar een droeg een zwarte winterjas van het merk Nike, een joggingbroek en donkerblauwe of zwarte Nike Air Max schoenen. De tweede verdachte heeft een licht getinte huidskleur, is tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.75 en 1.90 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg een donkerkleurige trainingsbroek, een vermoedelijk groene jas met bontkraag en een zwarte pet van het merk The North Face. Hij was degene die het mes had. De derde verdachte heeft een blanke  huidskleur en is mogelijk van buitenlandse afkomst, is tussen de 20 en 30 jaar oud en ongeveer 1.85 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg een joggingbroek, een winterjas met een capuchon met bont en had de muts van een vest op. Hij had een zwart tasje bij zich van het merk Gucci.

Onderzoek

De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. De manier hoe de straatroof plaatsvond kwam klungelig over, alsof het de eerste keer was dat de verdachten dit deden. Het kan zijn dat ze in hun omgeving hierover gepraat hebben. Getuigen van de straatroof en anderen die informatie hebben over bijvoorbeeld de verdachten, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Weesp via 0900-8844. Ook kan er gemeld worden via www.politie.nl of via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via M-online.
 

Bureau NH wordt iedere woensdag uitgezonden op RTV-NH om 17.45 en 18.45 uur. Ook is het programma iedere vrijdag om 23.45 uur te zien en wordt het regelmatig herhaald.

Noord-Holland Gooi en Vechtstreek Weesp

  • 302c4d6c6ae0041b96ae37dd42ca86e9