Den Haag - Jonge daders verantwoordelijk voor lek steken fietsbanden

10 augustus 2016 16:14
Bron: Politie.nl

Een gedupeerde meldde afgelopen week bij de politie dat hij gehoord had dat twee jongetjes van 9 jaar, verantwoordelijk zouden zijn voor het lek steken van een grote hoeveelheid fietsbanden.

Donderdag 4 augustus kwamen er enkele meldingen binnen dat er in de fietsenstalling op de Pompstationsweg meerdere fietsbanden waren lek gestoken. Gedurende de dag kwamen er ook meldingen binnen dat er in de wijk Duttendel en in de omgeving van het Westbroekpark, Badhuisweg, Gevers Deynootweg en de Zwolsestraat banden waren lek gestoken. Voor zover na te gaan, zijn er zo’n honderd banden van fietsen vernield cq lek gestoken.

Contact ouders
Na de melding van de gedupeerde is er door de politie contact gezocht met de ouders van de twee jongetjes. De ouders gaven direct aan om aan de gedupeerden de schade te vergoeden.
De wijkagent heeft gesprekken gehad met zowel de ouders als met de twee jongetjes. De beide jongetjes zijn erg geschrokken en hebben spijt van het gebeurde.
Omdat de jongetjes 9 jaar oud zijn, zijn ze strafrechtelijk niet vervolgbaar. Samen met de ouders zijn er afspraken gemaakt over het schadeloos stellen van de gedupeerden.

Noord-Holland Kennemerland Wijk Aan Zee

  • db06af40d2317af85812ef0eb8b0d158