Etten-Leur - Arrestatie na bedreiging met mes

19 augustus 2016 11:48
Bron: Politie.nl

De politie arresteerde een 74-jarige man op verdenking van bedreiging. De vermoedelijke dementerende man bedreigde een buurtbewoner met een mes.

Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost
Het incident vond plaats op donderdagmiddag 18 augustus 2016 in de wijk Hooghuis. Volgens buurtbewoners zorgt de man regelmatig voor overlast door zich naakt en masturberend in en rond zijn woning te vertonen. Op basis van een openbare waarschuwing op Facebook sprak een van de wijkbewoners de verdachte aan over het onzedelijke gedrag. Dat leidde er toe dat de bejaarde man een mes greep en verbale bedreigingen uitte. Hij maakte daarbij dreigende zwaaiende bewegingen met een vleesmes, aldus de aangever. Er raakte niemand gewond. Wel liepen de gemoederen in de wijk op. De politie arresteerde de 74-jarige man op verdenking van bedreiging. Er volgde een aangifte tegen de verdachte. Verschillende omwonenden spraken hun bezorgdheid uit over de ontstane situatie.
Hulpverleningstraject
In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de 74-jarige verdachte. Hij werd in verzekering gesteld en ingesloten. Vanwege de psychosociale omstandigheden van de verdachte is ook de GGZ ingeschakeld. Naast het strafrechtelijke traject tracht de politie een (medisch) hulpverleningstraject op te starten.

Noord-Holland Kennemerland Wijk Aan Zee

  • d7af4a9be55ef19f77d234995680d5f0