Spijkenisse - Man aangehouden na vondst wapens en munitie Spijkenisse

9 januari 2017 14:25
Bron: Politie.nl

De politie hield vrijdagmiddag 6 januari een bejaarde man aan bij zijn woning in de wijk de Akkers. In zijn woning lagen meerdere wapens en munitie. In een kluis, welke onder stroom stond, troffen agenten ook een luchtbuks en alarmpistool aan.

Agenten startten vrijdag een uitgebreid onderzoek na een vuurwapenmelding. In de woning van de 85-jarige man vonden agenten een kluis welke onder stroom stond. Na het uitschakelen van de stroom kon de kluis worden opengemaakt. Hier lagen onder meer een luchtbuks en een alarmpistool in, alsmede diverse onderdelen van vuurwapens . Na verder onderzoek in de woning vonden agenten een kruis- en handboog met pijlen, duizenden hulzen en kogelpunten en meerdere dozen kruit om munitie mee te maken. Alles is in beslaggenomen.
De man is aangehouden. Hij is in de war en voor hem wordt psychische hulp gezocht.
Bel altijd de politie!
Wij zijn blij met alerte bellers. Elke vuurwapenmelding wordt uiterst serieus uitgelopen om de veiligheid van bewoners te garanderen. Zelden valt van een afstand te zien of een vuurwapen echt of nep is. Laat duidelijk zijn: denkt u iemand met een vuurwapen te zien, ga er dan niet vanuit dat het om imitatie gaat. Ziet u een vuurwapen, bel altijd 112.

Noord-Holland Kennemerland Wijk Aan Zee

  • 5f89457fde52bc7c24709de5a234d01b