Den Haag - Inbreker na onderzoek aangehouden

27 december 2016 16:53
Bron: Politie.nl

Het Haagse TAC-team hield een Hagenaar aan op verdenking van twee inbraken. De inbraken werden in november en december gepleegd. Op 23 december, vlak voor de feestdagen, hielden agenten de verdachte aan.

Op 13 november werd ingebroken in een woning op de Maartensdijklaan. De buit was nog in het bezit van de verdachte toen agenten hem aanhielden. In een winkel op de Beeklaan werd in de nacht van 15 op 16 december ingebroken. Uit onderzoek van het Haagse TAC-team bleek dat een 19-jarige Hagenaar mogelijk bij de inbraken betrokken was. Agenten hielden hem op 23 december, vlak voor de feestdagen, aan. Hij zit vast en wordt verhoord. Op dinsdag 27 december wordt hij voorgeleid voor de rechter-commissaris.
Team Tactische Aanpak Criminaliteit
Met dit speciale team probeert de politie in Den Haag Zuid niet alleen het aantal inbraken in woningen zoveel mogelijk terug te dringen, tegelijkertijd probeert het team daders te achterhalen en achter slot en grendel te krijgen.

In het werkgebied van het politiedistrict Den Haag Zuid van de politie-eenheid Den Haag nam het aantal woninginbraken vorig jaar een aantal maanden toe. Reden voor de vier verschillende wijkteams uit dit politiedistrict om hun krachten te bundelen in een gezamenlijk team, met de naam Tactische Aanpak Criminaliteit (TAC). De stijging die de politie constateerde, werd een halt toe geroepen en op dit moment is er zelfs sprake van een daling van het aantal inbraken in het gebied. Het team richt zich naast woninginbraken ook op straatroven en jeugdgroepen.

Noord-Holland Noord-Holland Noord Winkel

  • 8b6eadb49f2386098dd110462bcba7df