Grootebroek - Burgemeester Van Beek opent 3D-aangifteloket

13 maart 2017 14:30
Bron: Politie.nl

Op maandag 13 maart opende burgemeester Van Beek het 3D-aangifteloket in Grootebroek. Het aangifteloket is gevestigd in het politiebureau, aan de Industrieweg 35C. Hiermee breidt de politie haar aangiftemogelijkheden voor de gemeente uit. De burgemeester opende met een fictieve aangifte van zijn gestolen dienstfiets.

Extra service

Het 3D-aangifteloket is 7 dagen in de week van 9:00 uur tot 22:00 uur op afspraak beschikbaar om aangifte te doen. Hierdoor worden de tijden om aangifte te doen aanzienlijk verruimd, vergeleken met de openingstijden van het politiebureau. Burgemeester Van Beek is blij met deze voorziening. ?Ik vind het belangrijk dat de politie dicht bij onze inwoners is en blijft. Het aangifteloket zie ik als een aanvulling op de bestaande aangiftemogelijkheden, zoals via internet, telefonisch, en in sommige situaties ook aangifte op locatie, bijvoorbeeld thuis of op straat.?

Foto onderschrift: Burgemeester Van Beek opent het 3D-aangifteloket in Grootebroek, en op het beeldscherm politiemedewerkster
Niekkie Veening die vanuit de bedienstudio in Alkmaar, de aangifte opneemt.

Aangifte op afspraak

De meeste contacten met de politie verlopen tegenwoordig telefonisch en via het internet. Aangiften worden steeds vaker telefonisch, via internet of bij de burger thuis opgenomen. Het 3D-aangifteloket is een nieuwe mogelijkheid om aangifte te doen. Er wordt eerst een afspraak gemaakt via 0900-8844. Samen met de politiemedewerker bepaalt de aangever welke locatie, datum en tijd het beste uitkomt.

Sluiting bureau Grootebroek voor publiek

Vanaf zaterdag 25 maart sluit ook het politiebureau Grootebroek haar deuren voor het publiek. Zonder afspraak binnenlopen is niet meer mogelijk. Dit heeft geen negatieve gevolgen voor de politieaanwezigheid in de gemeente. Het uitgangspunt daarbij blijft politie dichtbij waar nodig, en altijd bereikbaar. De huidige agenten blijven zoals vanouds hun werk doen. Ook blijft hetzelfde aantal politiemensen als nu- opvallend en onopvallend- om de lokale veiligheid te garanderen. Het gebouw blijft wel in gebruik door de politie, eventueel als gesprekslocatie op afspraak.

Ervaring

Uit de ervaringen van de bestaande loketten in bv. Wognum, Uitgeest en Anna Paulowna is gebleken dat inwoners enthousiast zijn over deze manier van aangifte doen. Met een vooraf gemaakte afspraak meldt de aangever zich via de intercom. De deur wordt automatisch geopend, en via een groot beeldscherm heet de agent de aangever welkom. Het aangiftegesprek wordt als zeer persoonlijk ervaren.

Film 3D-aangifteloket 15 april 2014 -> https://www.youtube.com/watch?v=WRncYV9R1I0

 

Noord-Holland Wognum

  • 61e319c110a3487a1b98a36c399f2ebe