Wijde Meren - Heterdaadoefening met Burgernet

30 november 2016 11:02
Bron: Politie.nl

Volgende week gaat de politie samen met bewoners van Wijdemeren proberen één of meerdere inbrekers aan te houden tijdens een Burgernet-heterdaadoefening. Politie en Burgernetdeelnemers oefenen hoe zij samen kunnen werken om inbrekers op heterdaad aan te houden.

Op het moment dat de oefening begint, ontvangen alle leden van burgernet een sms of spraakbericht met het verzoek uit te kijken naar een verdacht persoon en/of voertuig. In dit bericht wordt ook gecommuniceerd dat het om een oefening gaat. Vervolgens is het de bedoeling
dat de ?inbrekers? zo snel mogelijk worden aangehouden door samenwerking tussen politie en bewoners. Burgernetdeelnemers wordt gevraagd om informatie
met de politie te delen, niet om zelf te handelen.
Opletten
Veel heterdaad aanhoudingen gebeuren met behelp van meldingen van oplettende burgers. 1-1-2-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een belangrijk ingrediënt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan. Bij het zoeken wordt, als dat kan, Burgernet ingezet, zodat Burgernetdeelnemers helpen uitkijken. En worden dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aangehouden.
Aanmelden Burgernet
Alleen leden van Burgernet kunnen meedoen aan de heterdaadoefening. Wilt u ook deelnemen, maar bent u nog geen lid? Meld u dan aan via Burgernet.nl of download de Burgernetapp in de App Store of via Google play.

Noord-Holland Amsterdam-Amstelland Wormer

  • f72b14811139ec66e813a9834db83784