Jongen beroofd van step, wie herkent de daders? in Zaandam

Foto: politie.nl

9 maart 2021 16:33
Bron: Politie.nl

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving welke plaatsvond op de Oostzijde ter hoogte van het spoorwegviaduct. Maandagmiddag om 16.55 uur werd een 14-jarige jongen op een elektrische step de weg versperd door twee mannen op een lichtgroene luidruchtige scooter. Hij moest stoppen en onder bedreiging van een mes zijn step afstaan. Hij heeft ook een klap in zijn gezicht gekregen.

De mannen gingen er vervolgens vandoor met de step. Een getuige bekommerde zich over het slachtoffer en keek met hem uit waar de mannen gebleven waren. Ze werden gezien op het Hof van Zaenden. Nadat de verdachten werden aangesproken gingen ze ervandoor op de scooter, de step achterlatend.  

De bestuurder van de scooter voldoet aan het volgende signalement: Man, 23 a 24 jaar oud, 175 tot 185 centimeter lang, licht getinte huid, zwart baardje en zwart krullend haar onder de helm vandaan, gekleed in zwarte kleding.

De passagier van de scooter was jonger, 20 tot 23 jaar oud, 180 tot 190 centimeter lang, licht getint uiterlijk, zwart baardje, zwarte kleding en een Gucci nektas.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, en hem is slachtofferhulp aangeboden. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld in de omgeving doch tot op heden zonder resultaat.  

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Als u op een andere manier weet wie bij de beroving betrokken zijn dan horen wij dat ook graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via DIT FORMULIER onder vermelding van 2021047862.