Zaandam - 29-jarige vrouw overleden

24 februari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

De vrouw die vrijdagavond 9 februari zwaargewond op de Czaar Peterstraat werd aangetroffen, is aan haar verwondingen overleden. De voorlopige hechtenis van de 44-jarige verdachte is afgelopen week door de raadkamer van de rechtbank met 90 dagen verlengd.

Uit onderzoek is gebleken dat de oorzaak van dit incident vermoedelijk is gelegen in de relationele sfeer.

 

Op zaterdag 10 februari werd onderstaand persbericht gepubliceerd:

Politie zoekt getuigen van steekincident

Zaandam - De politie is op zoek naar getuigen van een ernstig steekincident op vrijdagavond op de Czaar Peterstraat in Zaandam.

Omstreeks 23.20 meldde zich een man aan het politiebureau aan de Nicolaasstraat in Zaandam. De man had een bebloed mes bij zich en vertelde dat er verderop een vrouw lag, die was neergestoken. Ter plaatse trof de politie de vrouw aan. Zij lag op het trottoir en werd ondersteund door omstanders. Aangezien de vrouw geen goed voelbare polsslag meer had, startte de politie met levensreddende handelingen. Deze werden na enkele momenten al overgenomen door ambulancepersoneel. Het slachtoffer, een 28-jarige Bulgaarse,  werd in kritieke toestand overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.

De man die het steekincident had gemeld, een 44-jarige Bulgaar, werd als verdachte aangehouden.

Getuigen gezocht
De politie is een onderzoek gestart en vraagt de medewerking van eventuele getuigen die iets kunnen vertellen over het steekincident of de aanleiding daartoe. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000.

De politie zoekt ook naar beelden van het incident. Hebt u het incident gefilmd, dan ontvangt de politie graag de beelden voor het onderzoek. Via www.politie.nl/upload kunnen de beelden worden opgestuurd naar de politie.

 

2018026356