Zwanenburg - Inbrekersgereedschap

5 januari 2019 10:09
Bron: Politie.nl

Op vrijdagavond omstreeks 23.20 uur kreeg de politie een tip van een inwoner van Zwanenburg, dat op de Domineeslaan enkele verdachte types rondliepen. Toen de politie ter plaatse ging, werd gemeld dat de verdachten inmiddels in een tuin van een woning aan de Thorbeckestraat stonden.

De politie zag de jongens nog net uit de tuin komen, toen zij aan kwamen lopen. Bij het zien van de politie gingen de verdachten er direct vandoor. Er ontstond een achtervolging te voet, waarbij een van de verdachten kon worden aangehouden. Het ging om een17-jarige jongen uit Oostzaan. Hij bleek in zijn jaszak en in een tas inbrekersgereedschap te hebben, zoals een ruitentikker en een slotentrekker. De politie nam het gereedschap in beslag.

Een onderzoek in de omgeving, waarbij een politiehond werd ingezet, leverde geen verdachten op. Ook werden er geen woningen gevonden met braakschade.

De politie verzoekt eventuele slachtoffers van (een poging tot) inbraak om hiervan aangifte te doen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

2019002913