Almelo - Agenten in burger houden snel drie mannen aan na diefstal sterke drank

13 september 2016 13:28
Bron: Politie.nl

De winkeldieven viel een agent al eerder op omdat ze jassen en langen broeken droegen terwijl het buiten 30 graden Celcius is.

Toen de politieagenten, die in burgerkleding hun dienst draaiden, op maandag 12 september omstreeks 18.00 uur hoorden dat er bij een drankspeciaalzaak in het centrum van Almelo meerdere dure flessen drank waren gestolen door drie mannen ondernamen ze meteen actie. Op het signalement, dat werd doorgegeven door de melder, sloeg een agent meteen aan omdat hij het mogelijk verdachte drietal even daarvoor al opvallend vond. Hij zag rond 17.00 uur drie mannen in de omgeving van de Rosa Luxemburgstraat lopen met jassen en lange broeken aan. En dat viel hem bij een tempratuur van 30 graden Celsius weldegelijk op. De agenten in burger zijn in de omgeving zowel te voet, op de fiets als in de auto gaan zoeken. Al snel kwam het drietal in beeld. Ze liepen over de Egbert Gorterstraat. De agenten zagen dat één van de mannen een fles drank in zijn handen hield. De mannen liepen in de richting van het station. Hierop werden de politieagenten in een opvallend dienstvoertuig gewaarschuwd. Toen de politieauto in het zicht van de drie mannen kwam renden twee van hen weg. De man met de fles drank in zijn handen werd meteen aangehouden.

De politieagent in burger is één van de mannen achterna gerend en kon snel daarop aanhouden toen hij werd klemgereden met een politieauto. De laatste van de drie troffen de burgeragenten vlot daarna aan op het station. Daar ontdekten ze dat de man naast een fles drank ook een flesje parfum in zijn zakken had. Toevallig zag een medewerkster van een parfumeriezaak de aanhouding en vertelde tegen de agenten dat het drietal vanmiddag ook al bij haar in de winkel was geweest. Toen kreeg zij ook het vermoeden dat ze iets wilden stelen.

 

De drie mannen, 18, 19 en 21 jaar (waarschijnlijk uit de omgeving Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem) zijn allen aangehouden en overgebracht naar het arrestanten centrum voor nader onderzoek. De politie verdenkt de mannen van diefstal van meerdere flessen dure sterke drank en het stelen van parfum.  Tevens onderzoekt de (vreemdelingen)politie hun verblijfplaats en identiteit.

201645124 CW

Overijssel Twente Almelo

  • a88760f2f7c527991c8b676e4f8e0b2e