Deventer - Politie houdt man aan na inrijden op toezichthouder

23 december 2016 16:55
Bron: Politie.nl

Op donderdagmiddag 22 december reed een auto langs een aantal toezichthouders aan de Verzetslaan. Hierbij riep een man iets uit de auto naar een van de toezichthouders.

Om vast te stellen wat de man riep, wordt aan de auto een stopteken gegeven. Dit wordt genegeerd. Aan een tweede stopteken wordt ook niet gehoor gegeven. Bij het derde stopteken rijdt de bestuurder van de auto, een 25-jarige man uit Almelo, door in de richting van een toezichthouder die nog net op tijd weg kon springen. De politie kon even later de bestuurder aan de Deventerweg aanhouden. 
(2016622331)

 
Veilige publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

Overijssel Almelo

  • 92b641a81791ab9f1a151a701a769b88