Almelo, Nijverdal - Politie houdt vermoedelijke inbreker aan

14 januari 2017 14:38
Bron: Politie.nl

De politie heeft vrijdagavond 13 januari dankzij alerte burgers een man aangehouden voor een woninginbraak aan de Dahliastraat in Almelo. Agenten hielden de 25-jarige man uit Ede aan op het station in Nijverdal. Twee andere daders zijn nog voortvluchtig.

Vrijdagavond ontdekte een man dat er was ingebroken bij zijn woning. Hij zag mannen door zijn tuin lopen. Kort na zijn ontdekking ontstond er een schermutseling waarbij de man zich met een honkbalknuppel heeft verdedigd. Eén van de verdachten raakte daarbij gewond aan zijn hoofd en ging er vandoor. Hij liet zijn auto achter. Vermoedelijk waren er nog twee mannen bij betrokken. Politieagenten hebben in de omgeving naar de drie mannen gezocht. Helaas hebben ze daar niemand aangetroffen die voldeed aan één van de signalementen.

 
Trein
Daarnaast zijn ze gaan zoeken op het station omdat de mannen niet meer konden beschikken over een auto. Dankzij een alerte treinreizigster kregen de politieagenten het vermoeden dat één van de mannen in de trein zat die al was weggereden. Op het station in Nijverdal werd alsnog een verdachte aangehouden. Vermoedelijk gaat het om de man die een klap heeft gekregen met de honkbalknuppel. Hij is 25 jaar en komt uit Ede. 
Signalement
De politie is meteen een onderzoek gestart. Er zijn sporen veiliggesteld en agenten hebben buurtbewoners ondervraagd. Vermoedelijk gaat het om drie daders. Er is één verdachte aangehouden. Van de andere twee is een signalement bekend. Het gaat om twee mannen van Marokkaanse of Turkse afkomst. Vermoedelijk zijn ze rond de 25 jaar oud en ongeveer 1.85 meter lang. Eén van de mannen droeg zwarte kleiding, waaronder een joggingbroek. Hij droeg een capuchon of muts. De tweede dader droeg een zwarte joggingbroek en een donkere jas van het merk Canadian Goos. 
Getuigenoproep
Hebt u rond 18.45 uur in de omgeving van de Dahliastraat mannen zien lopen die voldoen aan het signalement? Of hebt u op het station Almelo of in een trein mannen gezien die zich verdacht gedroegen en voldoen aan het signalement? Bel 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000 of het online tipformulier.

(2017021653) NV

Overijssel Almelo

  • d3006f00481cb745d1ac49119f990337