Nederland - Opsporing Verzocht: aanrander van 13-jarige jongen gezocht

26 maart 2019 20:15
Bron: Politie.nl

Een 13-jarige scholier werd dinsdagmorgen 5 februari in Bleiswijk belaagd. Om de aanrander op te sporen, roept de politie vanavond (26 maart) bij Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in.

ie februaridag sprak een onbekende man de 13-jarige jongen op de Chrysantenstraat aan. Hij deed onzedelijke voorstellen, maar de scholier ging hier niet op in. Hierop eiste de man de telefoon en de fiets van de jongen. Die gaf de spullen niet af, waarop de situatie verergerde. Zonder pardon trok hij de jongen van de fiets en sleepte hem de bosjes van een voortuin in. Daar betastte hij de jongen.

Op dat moment kwam iemand voorbij en die kreeg in de gaten dat er iets niet in de haak was. De dader stopte even, waarop zijn slachtoffer kans zag zich vrij te worstelen. Hij sprong op zijn fiets en reed weg. De verdachte rende weg, maar niet voordat hij nog iets opraapte. De verdachte is een donkere man van ongeveer 1.80 meter. Hij heeft een normaal postuur en droeg mogelijk dreadlocks tot op borsthoogte.

In de tv-uitzending worden onder meer beelden van de dader getoond. Daarnaast roept de politie mensen op die op 5 februari (tussen 7:55 uur en 8:15 uur) iets is opgevallen op en in de omgeving van de Chrysantenstraat in Bleiswijk.Alle items

De zaken die vanavond in de uitzending aan bod komen zijn:

- Bleiswijk: zedendelict

- Almere: overval op een hotel

- Amsterdam/Amstelveen: serie inbraken

- Wernhout: mishandeling en marteling in een woning

- Middelburg: inbraak in school

- Waalwijk: woningoverval en poging doodslag

- Overijssel/Gelderland: auto-inbraken

- Den Haag: overval op een avondwinkel

- Roermond: cold case-zaak dood Piet Mergelsberg

- Rotterdam: diefstal en bankpasfraude

Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven van de zaken uit de uitzending van vorige week.

Uitzending en herhaling

Opsporing Verzocht is dinsdag 26 maart vanaf 20:35 uur te zien op NPO1. De uitzending wordt de volgende dag herhaald rond 12:00 uur op NPO2.