Hengelo - Twee hennepkwekerijen aangetroffen

9 september 2016 17:02
Bron: Politie.nl

Dankzij de overlast die de kwekerijen veroorzaakten deden getuigen melding bij de politie.

Na een melding, op donderdag 8 september omstreeks 18.45 uur, van oplettende buurtbewoonster is de politie gaan kijken bij een bedrijfspand aan de Antillenstraat in Hengelo. De vrouw hoorde al langere tijd een ‘blazend’ geluid. De agenten herkenden onmiddellijk het geluid van een afzuiginstallatie.

De agenten zijn via een lichtkoepel het bedrijfspand binnengegaan en troffen een in werking zijnde hennepkwekerij aan met ongeveer 350 planten. Ze troffen ook lege potten en hennepresten aan wat er op wijst dat er al planten waren geoogst. De hennepkwekerij is meteen ontruimd. De benodigdheden en de planten zijn vernietigd.  De politie stelt een nader onderzoek in naar deze hennepkwekerij.

 

Wateroverlast in de meterkast

 

Omstreeks 14.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van wateroverlast in de meterkast bij een woning aan de Algonquin in Hengelo. De gealarmeerde agenten zagen dat de waterlekkage van de bovengelegen woning kwam. Ze hebben de voordeur geforceerd om het stromende water te kunnen stoppen. In de woning troffen ze een 35-jarige man aan met de Bulgaarse nationaliteit. Tevens zagen de agenten dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. De stroom werd illegaal van de meter getapt. Medewerker van zowel Vitens als Enexis hebben in de woning werkzaamheden verricht. Hierbij kregen 48 woningen stroom tussen 17.45 uur en 17.58 uur. De 354 hennepplanten die aangetroffen werden en de bijbehorende kweekapparatuur zijn ontruimd en vernietigd. De Bulgaar is aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne. Naast het onderzoek naar de hennepkwekerij stelt de vreemdelingenpolitie ook een onderzoek in naar zijn identiteit en verblijf in Nederland.

2016444783 2016444279 cw

Overijssel Groningen Borne

  • c6bc5bc113976d545598fcf01a59fc80