Deventer - Plofkraak Deventer: politie zoekt getuigen

25 oktober 2018 12:01
Bron: Politie.nl

Rond half vier vannacht werden omwonenden van het Karel de Groteplein opgeschrikt door een enorme explosie. Ruiten van woningen sprongen en mensen voelden de vloer trillen. Het blijkt te gaan om een plofkraak. We zijn meteen een onderzoek gestart en vragen nu jouw hulp: het kan zijn dat je iets gezien hebt dat met deze plofkraak te maken heeft!

Na de explosie zagen buurtbewoners dat meerdere donker geklede personen op de vlucht sloegen met een (motor)scooter. Ze vluchtten richting de Bernoldstraat. Het winkelcentrum De Keizerlanden is direct afgezet door de politie en de buurt werd doorzocht, maar de daders zijn niet gevonden.
Ontruiming
De explosie was zo krachtig, dat de gevel uit het pand waarin de geld automaat zat, er volledig uit ligt. Omliggende winkels zijn beschadigd en ook de ruiten van de woningen in de buurt zijn gesprongen. Uit voorzorg werden meerdere mensen uit hun huis gehaald. Er werd door de hulpdiensten namelijk rekening gehouden met een tweede explosief. Na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst bleek dat er geen verder gevaar bestond en konden de bewoners terug naar hun woning.
Getuigen en beeldmateriaal gezocht
Het onderzoek naar de explosie is vannacht direct gestart. Er werd sporenonderzoek gedaan en getuigen werden gehoord. Er wordt nog onderzocht of de verdachten buit hebben gemaakt.

We vragen de hulp van iedereen die de afgelopen nacht in of rond Deventer iets gezien heeft dat hiermee te maken kan hebben.

Heb je camera’s in de omgeving van het Karel de Groteplein of Bernoldstraat? Op de beelden zijn de verdachten mogelijk te zien, wat we goed kunnen gebruiken in het onderzoek.
Heb je afgelopen nacht tussen 03.00 en 04.00 uur iets gezien, of misschien zelfs gefilmd?
Misschien heb je meer informatie over de (motor)scooter waarmee de verdachten gevlucht zijn, of weet je hoe de verdachten eruit zagen?
Heb je in de omgeving van Deventer een voertuig gezien dat mogelijk met deze plofkraak te maken kan hebben?

Dan komen we graag met je in contact! Dat kan via Facebook van Politie Deventer, maar ook via onderstaand tipformulier (ook voor het uploaden van camerabeelden) en je kunt natuurlijk altijd bellen op 0900-8844.

We kunnen ons ook voorstellen dat je informatie anoniem wilt doorgeven. Dat kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

2018428156 MB

Overijssel Deventer

  • 65ad8a299dd4292082c763525ddc283c