Deventer - Geen sprake van contactloos zakkenrollen

17 december 2018 14:52
Bron: Politie.nl

Zaterdag hielden wij in Deventer een man en een vrouw aan die wij verdachten van contactloos zakkenrollen. De twee en een aantal andere personen vertoonden zeer verdacht en opvallend gedrag. Zo stonden zij opvallend dicht tegen andere bezoekers aan. De politie is, zeker tijdens evenementen, extra alert op mobiel banditisme (rondtrekkende criminele groepen). We weten dat deze groepen op allerlei manieren proberen aan geld te komen, bijvoorbeeld door zakkenrollen. Het gedrag van de man en de vrouw was dan ook reden om verder onderzoek naar hen te doen.

De afgelopen dagen hebben wij de zaak verder onderzocht. We hebben op basis van het onderzoek geen strafbare feiten kunnen vaststellen. Daarnaast zijn er na aanleiding van onze oproep aan eventuele slachtoffers om zich te melden, geen aangiftes binnen gekomen. De twee aangehouden verdachten zijn daarom in vrijheid gesteld.

Contactloos pinnen veilig
Wij begrijpen dat mensen door de berichtgeving gealarmeerd zijn. Dit betreuren wij. We willen benadrukken dat contactloos betalen erg veilig is. Contactloos zakkenrollen is technisch mogelijk maar nog nooit voorgekomen en voor criminelen erg onaantrekkelijk. Bovendien hebben criminelen door het contactloos betalen veel minder kans om pincodes af te kijken (het veelvoorkomende ‘shoulderen’).

En ten slotte: pinnen is vele malen veiliger dan contant geld op zak hebben.

Zie voor meer informatie over de veiligheid van contactloos betalen pin.nl.