Zeven verdachten aangehouden na politieactie in Deventer

Foto: politie.nl

10 juli 2019 16:24
Bron: Politie.nl

Dinsdag 9 juli zijn tijdens een politieactie zeven verdachten aangehouden in een drugsonderzoek. Meerdere woningen zijn doorzocht en daarbij zijn enkele kilo’s softdrugs, een vuurwapen en andere kleine wapens in beslaggenomen.

Rechercheurs vonden de softdrugs in een pand aan de Dortmundstraat. Daarnaast vonden zij bij een zoeking aan de Ankersmitlaan een hennepkwekerij met ongeveer 6000 planten. Bij een derde pand aan de Grevelingenstraat zijn druggerelateerde goederen aangetroffen.

Het gaat om zes mannen uit Deventer in de leeftijd van 19, 21, 25, 47, 54 en 58 jaar. Daarnaast zijn een 25-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Georganiseerde misdaad aanpakken

De politie werkte tijdens deze actie samen met de gemeente en de belastingdienst. Het aanpakken van (georganiseerde) criminaliteit gaat namelijk niet alleen strafrechtelijk. Bestuurlijke maatregelen door gemeenten zijn net zo belangrijk, net als oplettende burgers die de politie van tips voorzien. Instanties zoals banken, douane en belastingdienst kunnen de politie zicht geven op bijvoorbeeld witwassen, illegale goederenstromen en fraude.

Ondermijning door de onderwereld

Door samen te werken met andere instanties wil de politie deze vorm van ondermijnende criminaliteit bestrijden. Bij ondermijning vermengt de onderwereld zich met de bovenwereld. Illegale activiteiten zijn namelijk bijna niet uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.

Geef vermoedens van een hennepkwekerij altijd door

Ook tips van burgers die een hennepkwekerij vermoeden zijn zeer waardevol voor de politie. Hennepkwekerijen kunnen zich overal bevinden, ook in woningen. Het gevaar voor de omgeving is dan groot. Dus als u denkt dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit, bel dan de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur.
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
  • Constant zoemend of ronkend geluid.
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

2019076292 JS