Enschede - Politie zoekt getuigen van schietincident

11 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een team van de recherche onderzoekt het schietincident dat plaatsvond op zondagavond 8 juli aan de Westerval in Enschede en roept getuigen op zich te melden.

De politie kreeg omstreeks 20.40 uur een melding dat de bestuurder van een grijze Opel Corsa was beschoten vanuit een witte Peugeot 208. Enige tijd later werd het slachtoffer in de grijze Opel Corsa aangetroffen op de Mooienhof. Hij bleek ongedeerd en verklaarde op de Westerval te zijn beschoten. Op grond van de verklaring van het slachtoffer kon de politie dezelfde avond nog zes mannen aanhouden. Het gaat hierbij om mannen van 19, 21, 22, 23 en 25 jaar uit Enschede en een 23-jarige man uit Rotterdam. De zes verdachten zijn in verzekering gesteld.
Verschillende locaties
Om de exacte toedracht van het incident te achterhalen onderzoekt de politie verschillende locaties. Zo heeft het schietincident plaatsgevonden tussen 20:30 en 21:00 uur op de Westerval. Het slachtoffer is enige tijd achter de witte Peugeot aangereden en werd rond 21:00 uur aangetroffen op de Mooienhof. Aan de hand van de verklaring van het slachtoffer heeft de politie diezelfde avond aanhoudingen verricht aan de Sumatrastraat en Kuipersdijk.
Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk te maken heeft met dit incident. Misschien zijn er mensen die camerabeelden hebben. De politie roept specifiek mensen op die tussen 20:30 en 21:30 uur iets hebben waargenomen dat mogelijk met dit incident te maken heeft, in de omgeving van de Westerval, Mooienhof, Billitonstraat, Sweelinckstraat en Kuipersdijk. Iedereen die informatie heeft wat van belang kan zijn voor het onderzoek kan dit doorgeven via telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier op politie.nl. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

2018303770^JR