Enschede - Diefstal met geweld uit woning

15 februari 2019 13:05
Bron: Politie.nl

Donderdagavond tussen 18.00 uur en 18:45 uur vond er een diefstal met geweld uit een woning aan de Faradaystraat in Enschede plaats. Deze diefstal werd gepleegd door drie onbekende daders. Een jeugdige bewoner die in het huis aanwezig was, werd in een kamer opgesloten. De woning is doorzocht en een geldbedrag is weggenomen. Niemand raakte gewond.

Gezinsleden troffen de jongen ongedeerd aan en hebben de politie geïnformeerd. Direct hierop is het politieonderzoek gestart; een sporenonderzoek is diezelfde avond gedaan in de woning. Een buurtonderzoek vond plaats in de directe omgeving. Voor het oplossen van dit misdrijf,  zoeken we nog mogelijke getuigen.
Getuigenoproep
De recherche zoekt mensen die donderdagavond tussen 18.00 uur en 18:45 uur mogelijk iets gezien hebben, dat van belang kan helpen bij het oplossen van dit misdrijf. Iets gezien of gehoord? Denk bijvoorbeeld aan personen, maar ook voertuigen. Neem contact met ons op via 0900- 88 44 of via het onderstaand tipformulier. 
Camerabeelden
In het oplossen van misdrijven gebruikt de politie ook beelden van camera’s, als die in/om een woning of in de directe omgeving van een misdrijf aanwezig zijn. Steeds meer particulieren gaan hun eigendommen net als bedrijven, beveiligen met camera’s.  Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Ook een camera en mogelijk beelden die bruikbaar kunnen zijn voor dit onderzoek? U kunt eventuele beelden uploaden via het tipformulier onderaan deze pagina. 

Aanmelden voor camera in beeld of wilt u meer informatie? U leest dit op onze site onder Thema’s > Camera in beeld. 
Ondernemersgegevens
Het gaat in deze situatie om een ondernemersgezin. Het gebeurt vaker dat er een misdrijf plaatsvindt bij ondernemers in de privéomgeving. Specifieke informatie is te vinden op onze themapagina 'veilig ondernemen'.  Ook op de pagina van het CCV zijn preventietips te vinden.

Daarnaast hebben ondernemers de mogelijkheid om bij de Kamer van Koophandel, persoonsgegevens in hun registratie aan te laten passen vanuit privacy-oogpunt.

2019068963 (JA)