Grensoverschrijdend Politieteam houdt man op heterdaad aan in Enschede

Foto: politie.nl

7 mei 2019 10:29
Bron: Politie.nl

Het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) heeft gisteren een 33-jarige man uit Heerlen op heterdaad aangehouden omdat hij in zijn auto chemicaliën voor het produceren van drugs vervoerde.

(stockfoto)

Gisteravond rond 17.40 uur kreeg het GPT een ANPR-hit. Bij de controle van het voertuig roken agenten dat er  een chemische lucht uit de auto kwam en dat er in de afgesloten laadruimte jerrycans met vloeistoffen stonden. Na controle door de brandweer en het LFO (landelijke forensische opsporing) bleek het te gaan om  chemicaliën die worden gebruikt voor het produceren van drugs.  Daarop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT)

Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee district Noord-Oost, Politie Oost-Nederland, Bundespolizei-inspektion Bad-Bentheim en Landespolizei Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen. Het team voert in het grensgebied gemengde Nederlands-Duitse surveillances uit om grensoverschrijdende delicten, zoals mensenhandel, drugssmokkel en voertuigcriminaliteit te bestrijden. 

2019197771 (AC).