Aanhoudingen voor diefstal uit politiebureau in Enschede

Foto: politie.nl

9 mei 2019 16:27
Bron: Politie.nl

De politie in Enschede heeft twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal uit het politiebureau. Een 31-jarige Enschedeër en een 38-jarige man uit Haaksbergen zitten vast voor onderzoek.

Begin 2019 ontdekten agenten op het bureau aan de Hermandad dat onderdelen van uitrusting waren verdwenen. In diezelfde periode werd ook ontdekt dat computerapparatuur was ontvreemd. Het betreft apparatuur die geen politie-informatie kan bevatten en die geen toegang kan geven tot de politie-systemen.
De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten en de recherche startten een onderzoek naar de diefstallen. Daaruit kwam de Enschedese verdachte naar voren. Hij werd donderdag 9 mei aangehouden en zijn woning werd doorzocht. Daar werd de buit aangetroffen. Donderdag werd ook de man uit Haaksbergen aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een diefstal.

Het onderzoek naar de diefstallen wordt voortgezet. De 31-jarige verdachte had een tijdelijke toegangspas tot het politiebureau omdat hij werkzaamheden voor de politie verrichtte.

Politiewerk zichtbaarder maken

Na een periode van kennismaking en het maken van afspraken en een onderzoek, werkte één van de verdachten anderhalf jaar nauw samen met de agenten in het Enschedese basisteam. De samenwerking past in de zoektocht van de politie naar nieuwe manieren om het dagelijkse politiewerk zichtbaarder te maken. Daarvoor worden ook mensen van buiten de organisatie betrokken. Dat de verdachte mogelijk de politie heeft bestolen en afspraken heeft geschonden leidt tot grote teleurstelling en verontwaardiging binnen het team. Voor de politieleiding is deze zaak aanleiding om te onderzoeken wat er precies is gebeurd en welke lessen daaruit getrokken kunnen worden.

Fb