Politie zoekt dronepiloot die bijna in aanvaring kwam met traumaheli in Enschede

28 juni 2019 17:20
Bron: Politie.nl

Net voordat de piloot van een traumahelikopter gisteren 27 juni wilde landen op het helikopterplatform van Medisch Spectrum Twente in Enschede moest hij uitwijken voor een drone. Gelukkig kreeg de alerte piloot, die op dat moment een patiënt vervoerde, het voor elkaar om veilig landen. De politie is vanaf dat moment bezig om de bestuurder van de drone op te sporen. Via sociale media en burgernet is onmiddellijk een oproep naar buiten gegaan. Veel burgers hebben meegedacht en al tips doorgegeven.

Op een gegeven moment is de politie bij een man aan de deur geweest die er van verdacht werd met zijn drone de ‘bijna botsing’ met de traumaheli te hebben veroorzaakt. Zijn drone en telefoon met daarop een speciale applicatie voor de drone werden in beslaggenomen. De drone-eigenaar was zeer meewerkend en werd niet aangehouden. Uit nader onderzoek bleek dat deze drone niet om 17.55 uur in de omgeving van het MST of het Janninkscomplex was geweest. Dus we zoeken verder!

Tip ons!


Tips zijn nog steeds van harte welkom. Dit kan telefonisch bij 0900 8844 of via het digitaal tipformulier, een DM op Twitter of een PB of Facebook. Anoniem een naam doorgeven kan bij Meld misdaad anoniem op 0800 7000.

Want het gaat niet alleen om het feit dat hier gevlogen is binnen een zogenaamde no-fly-zone maar de dronepiloot heeft het luchtvaarverkeer in gevaar gebracht!
Wil je weten wat de regels zijn voor het vliegen met een drone? Kijk dan op: Rijksoverheid