Politie zoekt getuigen van straatroof in Enschede

Foto: politie.nl

3 november 2019 13:31
Bron: Politie.nl

Een 50-jarige man uit Enschede is zaterdag slachtoffer geworden van een straatroof. Dit gebeurde aan de Ahuislanden in Enschede.

Het slachtoffer liep rond 13.30 uur op de Auskamplanden toen een man hem aansprak. De man knoopte een gesprek aan met het slachtoffer en samen liepen ze in de richting van een flat aan de Auskamplanden. Toen er geen mensen om hen heen waren vroeg de man geld aan het slachtoffer. Toen het slachtoffer dit weigerde werd hij bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Nadat het slachtoffer zijn portemonnee had afgegeven rende de dader weg via het voetpad in de richting van de Ahuislanden/Auskamplanden. 

Signalement

Van de dader is een signalement bekend. Het gaat om een man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud. Hij is ongeveer 1.65 meter lang, heeft een stoppelbaard en spreekt goed Nederlands. Hij droeg die dag zwarte kleding.

Heeft u meer informatie?

Omdat de straatroof op klaarlichte dag is gebeurd hopen we dat er mensen zijn die misschien iets hebben gezien of meer informatie hebben. Misschien was u gisteren rond 13.30 uur in de omgeving van de Auskamplanden en heeft u een man gezien die voldoet aan het signalement. Of misschien heeft u camerabeelden aan uw woning hangen waarop de dader te zien is. Het kan ook zijn dat u meer informatie heeft over de dader. Als dat zo is neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

2019488867 (AC)