Enschede - Politie houdt man aan voor opruiing en bedreiging

20 september 2016 16:57
Bron: Politie.nl

Agenten hielden op dinsdag 20 september een 52-jarige man uit Enschede aan. De man wordt ervan verdacht dat hij opruiende en bedreigende teksten met betrekking tot de situatie in Turkije op zijn Facebookpagina heeft geplaatst.

Eind augustus deed een inwoner van Enschede bij de politie aangifte van bedreiging op Facebook. De bedreigingen zouden verband houden met de situatie in Turkije. De politie startte direct een onderzoek. Daaruit bleek dat op het Facebook account naast bedreigingen ook opruiende teksten stonden. De politie achterhaalde de naam van de persoon die de teksten heeft geplaatst. De man werd dinsdag in zijn woning aangehouden. Hij zit vast voor onderzoek.
Voorkomen van spanningen en aanpakken van strafbare feiten
De situatie in Turkije en de gevolgen daarvan op de Nederlandse samenleving hebben de aandacht van politie en Openbaar Ministerie. Voorkomen van spanningen is ons doel en strafbare feiten pakken we aan. We beschikken over een uitgebreid netwerk en spreken regelmatig met vertegenwoordigers van verschillende stromingen. Daarbij werkt de politie intensief samen met gemeenten. Aangiften worden door de politie onderzocht en als er strafbare feiten zijn gepleegd treden we samen met het Openbaar Ministerie op.

 

2016409274 FB

Overijssel Twente Enschede

  • d6945964f2a1262392e3a504afab6aed