Enschede - Snelle aanhouding na babbeltruc

29 november 2016 08:56
Bron: Politie.nl

De politie heeft zondagavond een 22-jarige vrouw uit Enschede aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een babbeltruc bij een bejaarde man eerder die avond. De vrouw werd op heterdaad betrapt bij een pinautomaat, vlak nadat ze had proberen te pinnen met de gestolen bankpas van het slachtoffer.

Zondagavond werd de politie gebeld door een bejaarde bewoner van de Van Musschenbroekstraat in Enschede over het feit dat hij twee vrouwen in zijn woning had gehad, en later ontdekte dat er geld uit zijn woning verdwenen was. Ook bleek zijn bankpas gestolen. Later op de avond was het slachtoffer gebeld door een onbekende man die het slachtoffer met een smoes over de gestolen pas zijn pincode ontfutselde.

Het slachtoffer waarschuwde de politie en op aandringen van de agenten die ter plaatse kwamen heeft de bejaarde man meteen de bank gebeld om zijn rekening te blokkeren. Er bleek al te zijn gepind met zijn pas aan de Faberstraat. Omdat het vaker voorkomt dat daders meermaals proberen te pinnen met een gestolen pas ging de politie poolshoogte nemen aan de Faberstraat. Daar werd rond middernacht de 22-jarige vrouw aangetroffen bij de pinautomaat. Aan een door de politie aangetroffen pinbon was te zien dat de vrouw vermoedelijk geld had gepind of had proberen te pinnen van de rekening van de man. Later bleek dat bij de laatste poging de bankpas ingeslikt was. De vrouw is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Het onderzoek naar de identiteit van de andere verdachten loopt.
Babbeltrucs
Helaas komt het regelmatig voor dat met name ouderen opgelicht en beroofd worden door middel van babbeltrucs. De politie adviseert om er met (hoog)bejaarde familieleden, ouders of schoonouders over te praten om ze voor dergelijke praktijken te waarschuwen.  Meer informatie en een aantal filmpjes met nuttige preventietips die kunnen helpen om het risico gedupeerd te worden door een babbeltruc zijn te vinden op deze website, klik hier om verder te lezen en de filmpjes te bekijken.

 

2016581545

Overijssel Twente Enschede

  • 9d29feb76f63a9fdf281d899b015482c