Enschede - Auto-inbreker op heterdaad betrapt

13 januari 2017 11:30
Bron: Politie.nl

Een oplettende getuige meldde donderdagochtend dat een auto-inbraak plaats had gevonden op de Visserijstraat. De dader zou vervolgens in de richting van Oldenzaal zijn weggereden. De getuige wist een kenteken en signalement aan de politie door te geven. Daarop konden diverse surveillance-eenheden meteen aan een zoekactie beginnen. Met succes, want al snel troffen ze de betreffende auto en een bestuurder die voldeed aan het opgegeven signalement in de omgeving aan. In de auto zagen agenten diverse spullen liggen en hielden de man meteen als verdachte aan.

Oost-Nederland
De auto met daarin diverse goederen, waaronder navigatieapparatuur en usb sticks, werden voor het onderzoek in beslag genomen. De verdachte, een 50-jarige inwoner van Enschede, is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Van een vrouwelijke bijrijdster noteerden de agenten de personalia.

Op de Viseerijstraat trof de politie een Duitse auto met vernielde ruit. Het voertuig bleek doorzocht. De 49-jarige bestuurder meldde zich later op het politiebureau en deed aangifte. De weggenomen goederen kreeg hij terug. In het onderzoek heeft de politie van de getuige een verklaring opgenomen.

2017018773 ^MJV

Overijssel Enschede

  • e1dd332eae17da4d4f76b4969f0973cd