Enschede - Gezocht - Dodelijk schietincident Enschede

1 februari 2018 05:02
Bron: Politie.nl

De politie doet uitgebreid onderzoek naar een schietincident waarbij de 25-jarige Shadi Saker om het leven is gekomen.

Op vrijdag 26 januari rond 2.40 uur zag een passant op de kruising Malangstraat, Palembangstraat met de Brinkstraat een zwarte Renault Megane met het kenteken 67-JGH-2 staan. In de auto zat de 25-jarige Enschedeër Shadi Saker. Hij bleek te zijn neergeschoten en was aan zijn verwondingen overleden. Hierop werd door de politie een groot onderzoek ingesteld. Op maandag 29 januari een verdachte aangehouden. Het gaat om een 39-jarige vrouw uit Enschede. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Shadi Saker.

Politie zoekt inzittende(n) lichtkleurige auto
Een getuige heeft tegenover de politie verklaard dat er op vrijdagmorgen 26 januari rond 2.00 uur op de Madioenstraat,  tegenover de snackbar, twee auto’s hebben gestaan. Dit zou een lichtkleurige- en een donkerkleurige auto zijn geweest. De recherche vermoedt dat het donkerkleurige voertuig de auto van Shadi Saker is geweest. De politie wil weten wie de inzittende(n) van die lichtkleurige auto was of waren. Wie heeft deze ‘ontmoeting’ tussen deze auto’s nog meer gezien of gehoord. Volgens de getuige werd er geschreeuwd. Ook wil het rechercheteam weten in welke richting, zowel het slachtoffer als de bestuurder van de lichtkleurige auto, zijn weggereden. Alle tips maar ook camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams uit die omgeving kunnen helpen bij het oplossen van dit misdrijf. Politie wil graag in het bezit van dergelijke beelden komen.

Passanten en getuigen gezocht
Rechercheurs van het Team Grootschalige Opsporing, die dit misdrijf onderzoeken, willen graag in contact komen met getuigen die dit hebben gehoord of gezien. Dat geldt ook voor alle passanten die op vrijdag 26 januari tussen 1.00 uur en 3.00 uur in de buurt van de kruising Brinkstraat met de Malangstraat en Palembangstraat zijn geweest.

Tip ons!
Getuigen die meer weten over dit misdrijf kunnen gratis bellen naar 0800-6070, anoniem tippen bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of tippen via het digitaal tipformulier op deze pagina. Het betreft het TGO met de (willekeurige) naam Gambia. Mailen kan ook naar:[email protected]
De politie wil heel graag weten met wie hij contact heeft gehad de laatste uren voor zijn overlijden. Wie weet of Shadi Saker conflicten met andere personen had of kent de aanleiding van deze gewelddadige dood?
Wie weet meer over mogelijke conflicten die het slachtoffer had of de aanleiding van deze gewelddadige dood? En wie heeft de ‘ontmoeting’ gezien tussen het slachtoffer en inzittende(n) van een lichtkleurige auto?
2018040474
Fri Jan 26 11:08:00 CET 2018
Enschede

gezocht