Enschede - Hennepkwekerij ontdekt in flat

22 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

In een flat aan de Waalstraat werd op dinsdagochtend 20 maart een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij stonden op dat moment 332 planten. De hennepkwekerij werd door een medewerker van de netbeheerder. Deze constateerde een enorm hoog stroomgebruik en een hennepgeur. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen en werden vernietigd. Tegen de eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Levensgevaarlijk
Hennepkwekerijen kunnen, vaak omdat er gerommeld wordt met de stroomvoorziening, zeer gevaarlijke situaties opleveren, vooral in flats en appartementen. De kans op kortsluiting is zeer groot, ook omdat er bij de kwekerijen veel water gebruikt wordt. Dit kan samen met de vaak amateuristische aanleg van de stroomvoorziening tot levensgevaarlijke situaties leveren voor de bewoners maar ook voor de omwonenden.

Melden
Vermoedt u dat er bij u in de omgeving hennep gekweekt wordt? Dit kunt u eenvoudig en anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem. Deze organisatie staat volledig los van de politie, noteert geen namen en telefoonnummers en de gesprekken worden niet opgenomen. Anoniem is dus volledig veilig en anoniem. U kunt Meld Misdaad Anoniem bereiken via het gratis telefoonnummer 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl

2018119616

Overijssel Enschede

Verdovende middelen
  • 2d6f67cecc511e6d8d70e2b32c65bb70