Enschede - Melding burger leidt tot aanhouding dumper drugsafval

10 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Zondag 8 april hield de politie een verdachte aan voor het dumpen van afval van een hennepkwekerij. Bij de Weustinkhoekweg werd door twee mannen vervuilde hennepgrond gestort. Een tweede verdachte heeft zich uit de voeten gemaakt.

Rond de klok van 16.35 uur zag een getuige de afvaldumping. Hij zag in het bosrijke buitengebied het Groot Brunink een bestelbus volgeladen met zakken afval. Twee mannen gooiden de zakken daar leeg. Hij belde direct de politie. Met het signalement en het kenteken van de bus ging de politie op de melding af. Op de Groot Bruninkstraat reden agenten de bestelbus tegemoet. Ze zetten de bus aan de kant en troffen alleen de 32-jarige bestuurder uit Almere. Onderzoek aan de bus leverde een lege bus met plastic zakken en een enorme wietlucht op. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor het storten van de vervuilde grond. De vervuilde grond wordt verwijderd. 
Melden van verdachte omstandigheden helpt!
Deze zaak laat weer eens zien hoe belangrijk het direct melden is van verdachte omstandigheden aan de politie. Het dumpen van drugsafval is meer dan het illegaal storten van afval. Deze vervuilde grond komt in het oppervlaktewater terecht en is daarmee zwaar vervuilend voor plant en dier. Bent u in natuur –en bosgebied getuige van het dumpen van afval of van verdachte omstandigheden? Belt u dan direct de politie op 112 en geef alle bijzonderheden aan ons door.

2018149852 RV