Hengelo - Agenten schieten bij aanhouding

12 december 2018 18:24
Bron: Politie.nl

Woensdagmiddag 12 december hielden agenten in het centrum van Hengelo een 60-jarige Hengeloër aan. Aanleiding was een serieuze melding dat de man gewapend was. Bij de aanhouding werden meerdere waarschuwingsschoten en een gericht schot gelost. De verdachte raakte niet gewond en kon door agenten worden overmeesterd. Op dit moment wordt het incident onderzocht.

De melding van de gewapende man kwam omstreeks 13.30 uur binnen bij de politie. Op het moment dat agenten het bureau uitliepen, liep de man daar ook. Hij werd gesommeerd om zich over te geven, maar hij reageerde hier niet op. Uiteindelijk hebben de agenten een aantal waarschuwingsschoten en een gericht schot gelost. De man werd niet geraakt en kon daarna worden aangehouden. Hij bleek een vuurwapen gelijkend wapen bij zich te hebben. De man is ingesloten voor onderzoek. Daarbij wordt hij ook beoordeeld door een GGD-arts. 
Op dit moment wordt technisch onderzoek gedaan op de locatie van het incident. Het schieten door de agenten wordt onderzocht door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten.

2018559291