Hengelo - Politie zoekt getuigen van gijzeling/beroving

30 december 2018 15:17
Bron: Politie.nl

Op zaterdagavond om circa 18.40 uur vond er een gijzeling/beroving plaats aan de Willem de Mérodestraat.

Een man had bij de supermarkt aan de Mérodestraat boodschappen gedaan. Terwijl hij in zijn rode Mazda CX-3 stapte, stapte er aan de passagierszijde een man in die hij niet kende. De man bedreigde de bestuurder met een vuurwapen en dwong de bestuurder weg te rijden in de richting van de P.C. Hooftlaan. Er werd vervolgens rond gereden in de wijk Groot-Driene, in elk geval omgeving P.C. Hooftlaan / Brederostraat / Reviusstraat, maar wellicht ook op andere wegen. Tijdens de rit zijn er meerdere stops geweest. Bij één stop is een worsteling ontstaan tussen de aangever en de verdachte. Vervolgens is weer verder gereden. Vermoedelijk is de verdachte op de Reviusstraat, vlak voor de kruising met de Laan van Driene, uitgestapt en gevlucht.  
Signalement
De dader was een man, mogelijk van Antilliaanse afkomst. Hij was tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij was gekleed in een donkere broek en droeg een zwarte capuchon met daaronder mogelijk een pet. De man sprak keurig Nederlands met vermoedelijk een Antiliaans accent. 
Getuigenoproep
De politie zoekt getuigen van deze gijzeling/beroving. Heeft u rondom 18.40 iets bijzonders gezien in de wijk Groot-Driene, aan de Willem Mérodestraat, P.C. Hooftlaan, Brederostraat, Reviusstraat en omgeving of heeft u de beschreven man daar zien lopen? Of heeft u de betreffende auto zien rijden met twee personen er in en heeft u daar beelden van? Neemt u dan contact op met de politie via het tipormulier of op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem een melding doorgeven via Bel M, telefoonnummer 0800-7000.
 
(2810858077)