Woningen in Bathmen minder vaak doelwit van inbrekers

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Bathmen

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Bathmen is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar 5 keer gebeurd, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Bathmen is dit jaar behoorlijk gedaald. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 5 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Overijsselse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 7, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Overijssel staat de teller op 728. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 667, wat neerkomt op een stijging van 9,1 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Bathmen of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Bathmen en provincie Overijssel, in het dossier Woninginbraken.