Aantal woninginbraken in Blokzijl blijft nagenoeg gelijk

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Blokzijl

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Blokzijl was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 1 keer raak, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Blokzijl is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 1 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Overijsselse plaats. In dezelfde periode vorig jaar was dat er ook 1, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Overijssel staat de teller op 728. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 667, wat neerkomt op een stijging van 9,1 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Blokzijl of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Blokzijl en provincie Overijssel, in het dossier Woninginbraken.