Aantal woninginbraken in Heeten daalt enorm

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Heeten

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Heeten was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 1 keer raak, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Heeten is dit jaar enorm gedaald. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 1 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Overijsselse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 3, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Overijssel noteerde een stijging van 9,1 procent tot 728. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 667. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Heeten of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Heeten en provincie Overijssel, in het dossier Woninginbraken.