Aantal woninginbraken in Kampen daalt

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Kampen

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Kampen was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 20 keer raak, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Kampen is dit jaar gedaald. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 20 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Overijsselse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 25, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Overijssel staat de teller op 728. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 667, wat neerkomt op een stijging van 9,1 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Kampen of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Kampen en provincie Overijssel, in het dossier Woninginbraken.